FLÅKLYPA

Øverst på toppen med milevid utsikt, der finner du Flåklypa, vår tredje trehytte. Denne hytta er noe helt spesielt, med spennende løsninger og en stor takterrasse.

Flåklypa ble ferdigstilt i april 2017, er på ca 40 m2, og ligger bare et par hundre meter bortenfor Gjøkeredet. Flåklypa har stor takterrasse hvor dere kan nyte utsikten og fyr i bålpanna. Det er også god plass rundt spisebordet i kjøkken/stue. Er dere flere familier som vil på tur, vil det være fint å leie både Gjøkeredet og Flåklypa, da det ikke er langt å gå mellom hyttene. Her er også åtte sengeplasser og «rampe» opp til hytta, som gjør den mer tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Et opphold i Flåklypa er en flott opplevelse midt i naturen. Det er et yrende fugleliv i området og det vil være sjanse for å få se hjort nedenfor hytta. Dere vil også finne bålplass både på takterrassen og på bakkenivå, og en Tarzanløype som barn og voksne kan svinge seg i.

Se priser og bestilling her

Sengeplass til seks til åtte personer

Det vil være sengeplass til seks personer med mulighet for å overnatte på sofa for to ekstra personer. Dyner og puter finner du i hytta. Du kan ta med egne sengeklær eller leie hos oss.

Vedfyring, gass og stearinlys

I Gjøkeredet vil det sprake i ovnen når du fyrer. Hytta er godt isolert, så du vil være god og varm! Det blir god stemning med levende lys utover kveldene. Her finner du kjøleskap og gasskomfyr. Det vil være vann i krana på kjøkkenet til matlaging og oppvask. Drikkevann må du ta med selv. Toalettet finner du på bakken og er en fresh og fin utedo.  Alt av ved, gass og stearinlys er inkludert i prisen.

Dyrelivet rundt hytta….

Det er et yrende fugleliv rundt hytta. Det fores med fuglefrø døgnet rundt og du må gjerne hjelpe til, fuglefrø vil du finne ved hytta.

Det er stor mulighet for å få se hjort under oppholdet! Nedenfor hytta er der et område der vi har vinterforet hjort og elg. Sommerstid blir det sådd viltåker som hjortedyra er veldig begeistret for. Om ikke dere ser dyrene, er det spennende å gå og se på sporene nedenfor hytta.

I områdene i nærheten av Flåklypa er det bever. Beveren er ikke lett å få øye på, den er veldig sky, men det kan være spennende å se på arbeidet beveren har gjort! Ta kontakt med Åse før oppholdet, så får dere «siste nytt» for hvor beveren holder til.

Rundt hytta…

Du finner en fin bålplass på bakken ved siden av Flåklypa i tillegg til den oppe på terrassen. Der er det fint å grille, spikke og fortelle røverhistorier. Du vil også finne ei tarzanløype i tilknytning til hytta som ungene kan bryne seg på. Tarzanløypa finner dere i skogen opp bak parkeringsplassen og deles med gjestene på Gjøkeredet.

Nedenfor hytta går ei elv, der det på sommeren er fint å bade. Der er ei lita sandstrand, elvekulp og et lite fossefall. Vi har også ryddet og merket en veldig fin rundløype i skogen på ca 4 km, med start og stopp ved hyttene.

Praktiske opplysninger

Hva du må ta med deg:

  • Sengeklær (dynetrekk, putetrekk, laken)
  • Mat (obs, vi har ikke fryseboks)

Du kan sjekke inn i hytta fra kl 13. Utsjekk innen kl 11 avreisedag. Informasjon om nøkkel får du når du booker overnatting.

Se hva gjestene våre sier:

Takk for et fantastisk opphold i Flåklypa. Innbydende, komfortabelt og barnevennlig – og ikke minst flott natur. Tarzanløypa var en innertier. Vi så ekorn, rådyr og utallige fulgearter. Tusen takk, vi kommer garantert tilbake.
Sonia Sol Solgaard