Slide Trehyttene, tretopphytter på Sørlandet. Kråkeslottet er åpent for utleie hele året! Slide Trehyttene, tretopphytter på Sørlandet. Trehyttene, tretopphytter på Sørlandet. Trehyttene, tretopphytter på Sørlandet. Kråkeslottet har sandstand, bålplass og snekkerbod

KRÅKESLOTTET

Kråkeslottet ligger vakkert til på «Tangvall» ved Lundvann i Gjerstad. Hytta har en spennende arkitektur i tre etasjer og stor terrasse oppe i tretoppene. Fra gulv-til-tak-vinduer i hytta og fra terrassen, har du flott og uforstyrret utsikt utover Lundvann.

Kråkeslott med alle fasiliteter

Hytta har tre etasjer; bad i første etasje, soverom i andre etasje og kjøkken og stue i tredje etasje. Ut fra kjøkkenet fører en gangbru over til en terrasse som henger i fire furutrær. Hytta har alle fasiliteter; strøm, vann, dusj og toalett. Hytta er også innredet med fullt kjøkken, komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin. Hytta varmes opp med elektrisitet, og du kan også fyre med ved i tredje etasje.

Sengeplass til åtte

Man kan fint overnatte åtte personer i Kråkeslottet. Det er to soverom, der det ene soverommet har en dobbeltseng, det andre soverommet har køyesenger og ekstrasenger til fire personer til sammen. De to siste soveplassene er på sovesofa i stua.

Kos deg ved bålplassen

Bålplassen i enden av Tarzanløypa kan fritt benyttes til bålkos, matlaging og samlingspunkt. Dere vil finne ved og wok-panne til å lage mat på og sitteunderlag inne i den grå bua/snekkerbua ved siden av bålplassen.

Egen sandstrand

Like bortenfor bålplassen finner dere ei lita fin sandstrand! Her kan dere ta et bad om dere måtte ønske!

Tarzanløype

Det er laget en «Tarzanløype» i området rundt hytta som fører til en bålplass tiltenkt Kråkeslottets gjester. Her kan barn (og voksne) få prøve seg på klatring, balanse, smidighet, hurtighet og utholdenhet. Løypa er ikke laget høyt over bakken, så man trenger ikke å sikres med sele. Små barn anbefales å ha følge av voksne.

Hamre løs i snekkerboden

Den grå bua/snekkerbua ligger ved siden av bålplassen. Her har vi laget en skikkelig snekkerbu for de som er glad i hammer og spiker, planker og skruer. Her kan barna, gjerne sammen med voksne, hamre og spikre, spikke og hogge. Du finner planker og utstyr inne i bua som dere fritt kan bruke som dere vil. Er det fint vær, så ta gjerne med planker og utstyr ut på utsiden, men husk å legge ting tilbake der du fant det!

Praktiske opplysninger

Hva du må ta med deg: Sengeklær (dynetrekk, putetrekk, laken). Mat (obs, vi har ikke fryseboks).

Du kan sjekke inn i hytta fra kl 15. Utsjekk innen kl 13 avreisedag. Informasjon om nøkkel får du når du booker overnatting.

Vi tar i mot bestillinger nå. Book ditt opphold her!

GJØKEREDET

Gjøkeredet ligger høyt og luftig i ei li i Digerdal og bygges 7 meter opp i fire stødige furutrær. Ei lang trapp fører deg opp til hytta, der du får milevid utsikt og skog så langt øye kan se. Store vinduer og verandaen på hytta vil gi deg følelsen av å være midt i naturen. Her vil du oppleve å sovne og våkne til naturens lyder og vindens bevegelser.

Vedfyring, gass og stearinlys

I Gjøkeredet vil det sprake i ovnen når du fyrer. Hytta er godt isolert, så du vil være god og varm! Det blir god stemning med levende lys utover kveldene. Her finner du kjøleskap og gasskomfyr. Det vil være vann i krana til håndvask, oppvask og vask av hytta. Drikkevann må du ta med selv. Toalettet finner du på bakken og er en «god gammeldags utedo» Alt av ved, gass og stearinlys er inkludert i prisen.

Sengeplass til seks til åtte personer

Det vil være sengeplass til åtte personer i hytta. Du kan overnatte på «hemsen» med det store takvinduet og se på stjernehimmelen. Nede i «hula» finner du en dobbeltseng med 180 graders utsikt. Dyner og puter finner du i hytta. Du kan ta med egne sengeklær eller leie hos oss.

Dyrelivet rundt hytta…

Det er et yrende fugleliv rundt hytta. Det skal fores med fuglefrø døgnet rundt og du må gjerne hjelpe til, fuglefrø vil du finne i hytta. Ofte kan man se ørnen sveve høyt oppe over tretoppene.

Det er stor mulighet for å få se hjort under oppholdet! Nedenfor hytta er der et område der vi har vinterforet hjort og elg. Sommerstid blir det sådd viltåker som hjortedyra er veldig begeistret for.

I områdene i nærheten av Gjøkeredet er det bever. Beveren er ikke lett å få øye på, den er veldig sky, men det kan være spennende å se på arbeidet beveren har gjort!

Rundt hytta…

Du finner en fin bålplass på bakken under Gjøkeredet. Der er det fint å grille, spikke og fortelle røverhistorier. Skogen rundt Gjøkeredet er et eldorado for unger. Her kan de leke og klatre, leke gjemsel og bruke fantasien. På sommer/høst er det flott å plukke bær i området.

Våren 2017 bygges en «Tarzanløype» mellom Gjøkeredet og Flåklypa, der barna (og de voksne) kan boltre seg. På sommerstid kan du bade i kulpen i elva nedenfor hytta.

FLÅKLYPA

Øverst på toppen med milevid utsikt, der vil du finne Flåklypa som blir vår tredje trehytte. Denne vil bli noe helt spesielt, med spennende løsninger og en stor takterrasse.

Bygging av Flåklypa startet opp i november 2016, og den skal være klar for gjester i april 2017. Denne hytta blir på ca 40 m2, og ligger ca. 200 meter bortenfor Gjøkeredet. Flåklypa skal ha stor takterrasse der man kan nyte utsikten og fyr i bålpanna. Det blir også god plass rundt spisebordet i kjøkken/stue. Er dere flere familier som vil på tur, vil det være fint å leie både Gjøkeredet og Flåklypa, da det ikke er langt å gå mellom hyttene.

Et opphold i Flåklypa vil være en flott opplevelse midt i naturen. Det er et yrende fugleliv i området og det vil være sjanse for å få se hjort nedenfor hytta.